Karamir - 32e Bestuur der Ikkes

Itsumade is een vogel uit de Japanse mythologie die verscheen tijdens een epidemie. Elke avond verscheen hij dan bovenop een berg en riep: “Wanneer is het voorbij? Wanneer is het voorbij?”. Aangezien iedereen uit het bestuur lid is geworden tijdens corona, was Itsumade voor ons een toepasselijke vergelijking. Ook wij vroegen ons af wanneer het nou eindelijk voorbij zou zijn. Nu we eindelijk volledig van corona afzijn, en we ook nog eens in het Ikkes lustrumjaar zitten, kunnen we dit jaar compenseren door extra hard te feesten en alle gezelligheid in te halen.

‘Wat een hoopje schroot is het ook eigenlijk’, een quote van onze Assessor die de gedachte van vele SSRA-leden weerspiegelt wanneer we het over Ikkes hebben. En we zijn niet zo’n klein hoopje ook. Een berg vol verschillende metalen; de nieuwste lichtingen van zacht metaal, nog goed vervormbaar. De oudere lichtingen zijn inmiddels vastgeroest. Maar samen smelten ze om tot een prachtig beeld van Calimero, verzegeld in de groene kleuren van ons 30-jarig bestaan.

Dit onheilspellende hoopje schroot bevindt zich dit jaar onder de vleugels van een bestuursvogel met overeenkomend symbolisme. Het 5-koppig bestuur heeft zichzelf de naam ‘Itsumade’ gegeven. De vogel die gedurende een pandemie ‘itsumade, itsumade’ schreeuwde wanneer er wederom een slachtoffer ter aarde was gevallen. Het vallen van slachtoffers is in ons dispuut de wekelijkse donderdagse kost, maar vlak de maandagen niet uit. Maximale maandag staat nagenoeg elke week (onverwacht en vaak ongewild) op de planning. Met het in de wereld roepen van de bierpot wordt dit extra aangewakkerd. Weet jij je staande te houden? Bewijs het ons op Pylades. Wij hebben er zin in.

IKKES HOOGH!

Sam Hendriks – Praeses

Dahnee Gruner – ab Actis

Josephine Uittenbogaard – Assessor

Roos Piersma – Quaestor